Transsemenic
Este mai putin spectaculoasa, dar asta nu inseamna ca nu merita parcursa. Am ales sensul Slatina-Timis -> Valiug -> Resita, venind pe DN6, dinspre Caransebes.
Mentionez foarte sumar cateva aspecte, urmand sa alegeti ce e frumos si ce e mai putin frumos:
- desprinderea din DN6 nu e semnalata corespunzator, existand doar un indicator la dreapta spre prima localitate (Slatina-Timis), in loc sa scrie si Resita, sau macar Valiug; eu am facut (mica) greseala sa merg un pic mai departe, spre Sadova Veche, dupa care m-am intors...
- urcus frumos, fara serpentine, dar cu soseaua proaspat asfaltata serpuind prin padure; din loc in loc, izvoare amenajate cred de muncitorii de la drumuri; am baut foarte putin dintr-unul, nefiind sigur de calitatea lui;
- sunt doar doua puncte mai inalte, ce se apropie de 1000 m., unul inainte de Brebu Nou si celalalt dupa Garana; din primul perspectiva e foarte frumoasa, fiind o zi cu atmosfera destul de curata, am putut admira Tarcu si Godeanu de la mare distanta, in timp ce langa noi o turma de mioare pastea in jurul unui gipan

.
- la Garana este un festival international de jazz in fiecare iulie, deci l-am ratat...
- se construiesc multe vile, probabil in speranta unui boom turistic;
- Valiugul m-a impresionat placut, mai ales prin amplasamentul extraordinar, fiind practic intr-o "caldare" intre munti;
- mai departe, am "mangaiat" Semenicul pana la Resita, un drum probabil bine cunoscut de catre amatorii sporturilor de iarna, mai ales de cei din zona.
Am mutat aici postarea lui Nelu Anton.